torsdag 19. juli 2012

Three Corner - kaffe fra Kampuchea

Et spennende kaffe møte. Førte lukt i posen, mørk, kraftig kaffe. Tar litt i hånden, ruller og lukter. Assosiasjoner mot søt te.
Etiketten er med engelk tekst, den sier at kaffen er dobbel brent på "fluidizized bed roaster". Bønnene er ganske små, litt ujevnt brent? Det er i hvertfall stor farge forskjell på bønnene.
Maler bønner på en liten Hario kaffe kvern, måler opp til 5 dl vann. V60, filter og kannen er klar. Vann over, 30 sekunder bloom, mer vann. Serveres umiddelbart når brygget er klart.
Veldig mørkt brygg i koppen, kraftig, litt mye brent smak. Lite syrlighet, en ettersmak som kommer sent og henger lenge.

Denne er sikkert bedre egnet som espresso eller på mokka kanne.

Vi tilberede som Espresso på vertinnens espresso/kaffemaskin. Det blir noe helt annet! Kaffen kommer til sin rett, mørk, kraftig, fin crema, balansert bitterhet og deilig lang etter smak


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar